Race 7 circuit Zolder België 2016

In het weekend van 10-11-12 july zette de KTM Duke Battle samen met de Supermono klasse weer een mooie wedstrijd neer. Vrijdag waren er twee vrije trainingen en eind van de dag was al de 1e Qualificatie. Zaterdag 2e Qualficatie en Race 1, zondag Race 2 Tijdens de trainingen lukte het Djim steeds zijn tijden te verbeteren. Het weer was aardig warm maar klagen deden de rijders zeker niet want dit was ten alle tijden beter als de wet race tijdens de TT op Assen.            En de sfeer onderling in de cup was weer top. Klinkt gek maar tijdens zo'n race seizoen word je bijna één familie Lachen
img_5441

foto: Djim #24, Bram Lambrechts #84, Arie Vos #28, Robert Schotman #9

Race 1
Op het grid stonden 16 man die bestonden uit Duke Battle en de Supermono. Deze twee groepen rijders zouden 13 rondes strijden voor hun eigen kampioenschap. Ook Arie Vos zelf was weer van de partij die wel voor podium meedeed maar niet voor de punten. Djim starte van P7 en probeerde zo snel mogelijk de aansluiting te krijgen met de kopgroep. Die bestond uit nr 1 en 2 supermono en de nr3 en 4 Arie Vos en Robert Schotman. Deze laatste twee mannen namen al snel de benen en waren regelmatig aan het stuivertje wisselen. Djim doet zijn uiterste best om het gat tussen de nr 5 Lambrechts dit te rijden.
Tijdens de 8e ronde lukt het Djim de nr 5 Bram Lambrechts in te halen en pint hij Schotman op zijn vizier. Dan merkt hij op dat Schotman problemen heeft met zijn motor. Djim merkte zelf ook op dat zijn motor op zijn limiet begint te rijden en hij gedoseerd met zijn remmen om moest gaan. Met Lambrechts op m'n hielen bleef hij zijn plek verdedigen en lukte het Djim als 4e over de finish te gaan! (1,2 supermono rijders 3 Arie Vos telt niet mee in de punten) Daardoor Djim winnaar race 1 !

podium zolder race 1Race 2
Had een goed start en ging goed gefocust de eerste bocht in. Toch altijd even een juiste plaats vinden omdat iedereen er altijd gelijk in duikt.
Al snel namen de er 2 supermono rijders weer het voortouw met daarop volgend Arie Vos die gelijk een gaatje wou slaan. Maar dat liet Schotman niet zomaar gebeuren, die had tenslotte zijn doel van de dag nog niet bereikt, en dat was winnen van Arie. De in de eerste race rijder Lambrechts moest helaas door motor problemen de race van de zijlijn volgen. Nu was het Ryan v.d. Lagemaat die zijn kansen zag en deze keer wel aan kon pikken bij de kopgroep. Djim liet dit hem niet zomaar gebeuren. Zo was het continue stuivertje wisselen. Wat was het spannend. Maar Djim hield zijn hoofd er goed bij en nam geen onnodige risico's.
Tenslotte had hij met race 1 weer mooie punten gewonnen voor het klassement. Ook weer merkte Djim de remmen van de motor door de hoge temperaturen en hij niet vol in de ankers moest gaan. In de voorlaatste ronde zien ze Schotman onderuit gaan.  En weet Djim van de Lagemaat eruit te remmen en probeerd direct het gat met Arie dicht ter rijden. Maar deze actie is maar van korte duur wanneer Lagemaat zijn plek al weer terugeist. Djim wist de plekken waar hij weer zijn aanval in kon zetten. Maar neemt geen risico meer. "de punten telde zwaarder dan de winst", zegt Djim. Door de tegenslag  van Robert Schotman  heeft Djim vele punten in kunnen lopen en m'n leiderschap in klassement teruggewonnen.

podium zolder race 2